uudistuva hevostalous

Uudistuva hevostalous

Posted on Posted in Hevostalous

minna-maarit jaskariUudistuva hevostalous – hanke on hevosyrittäjien asialla. Hankkeessa pohditaan esimerkiksi tulevaisuuden kehityssuuntia sekä asiakasrajapintaa. Hanketta vetävät Hämeen ammattikorkeakoulu, Hippolis sekä Luonnonvarakeskus. Hankkeen virallinen nettisivu löytyy täältä.

Minulla on ollut onni saada olla mukana tässä hankkeessa asiantuntijana. Asiantuntijana oleminen tarkoittaa tässä tapauksessa luennointia ja osallistumista kahden laajemman tutkimuksen ohjausryhmään. Jatkossa tulen luultavasti myös kirjoittamaan hankkeen pohjalta kirjoituksia.

 

minna-maarit jaskariOlin mukana hankkeen aloitustapahtumassa ”Hevosala 2030” toukokuussa 2016 ja aiheenani oli ”Asiakasarvoa, mitä se käytännössä tarkoittaa?” Tässä esityksessä halusin pohtia erilaisia kuluttajia. Hevosalalla on perinteisesti luokiteltu asiakkaita vain muutamalla tavalla ja olen nähnyt, että enemmän motiiveihin tai elämäntyyleihin keskittyvällä segmentoinnilla voisi olla annettavaa. Hauskaa oli, että Ratsastajainliiton puheenjohtajan Fred Sundswallin mukaan liitto on päätynyt samanlaisiin ajatuksiin ja hän esittikin erityisesti ratsastustoimintaan liittyvien yritysten näkökulmasta erilaisia kuluttajaryhmiä. Oma esitykseni on videoitu ja löydät sekä videon että materiaalin täältä.

 

 

minna-maarit jaskari

Joulukuun 2016 tapahtuma oli Mikkelissa Stall Blombackenin ihanissa tiloissa. Siellä puhuin palvelubrändistä, ensivaikutelman luomisesta ja sen vaikutuksesta palvelukokemukseen. Halusin korostaa kokonaisvaltaisen markkinoinnin ymmärtämistä. Puhuin myös nyt niin tärkeästä aiheesta eli digitalisaatiosta ja siitä, mitä se voisi tarkoittaa hevosyrittäjälle. Digitalisaatio voi mahdollistaa paljonkin, mutta jokaisen yrityksen tulee miettiä, kuinka paljon siihen laittaa resursseja. Luento lähettiin Periscopen kautta kaikille etäosallistujille. Esityksen taustaslidet löydät täältä ja itse esityksen täältä.